7
Factoren
314
Pi activiteiten
3
Stappen

Welkom bij Pi

Vergeet niet de dagelijkse remindertijd in te stellen, zodat je geen enkele Pi dag mist. Want hoe meer activiteiten je vastlegt hoe meer inzicht je verzamelt over welke factoren belangrijk zijn voor jouw werkplezier.

Meer plezier in je werk begint nu!

De 3 stappen van Pi

1. Scoor je activiteiten: leg je dagelijkse activiteiten vast in de app.

2. Beoordeel je scores: welke inzichten geven de factoren je.

3. Aan de slag: met welke factor wil je iets gaan doen, op welke manier en wanneer is je doel bereikt.

Op welke manier je ook gebruik maakt van Pi, doe het op jouw manier: op een wijze die bij jouw past.

animationanimation

Scoren doe je zo

Lees meer ..

In Pi: Plezier in mijn werk leg je je dagelijkse (werk-)activiteiten vast. En je beoordeelt deze activiteiten aan de hand van de 7 Pi factoren. Je scoort elke factor op een schaal van 1 t/m 5 door de bijbehorende factorvraag te beantwoorden.

Factorvraag bij Energie: Heeft deze taak je helemaal uitgeput of bruis je nu van nieuwe energie?

Bij het beantwoorden van de vraag is de uitgangspositie altijd het neutrale midden. Voelt het goed? Dan schuif je de score naar rechts. Ben je minder tevreden? Kies dan een lagere score.

Ben je moe geworden van bijvoorbeeld een vergadering dan schuif je de score naar links. Of heb je er juist energie van gekregen en wil je direct door naar de volgende vergadering, schuif dan de score naar rechts. Sta je er neutraal tegenover dan laat je de score gewoon in het midden staan.

De 7 factoren van Pi

Lees meer ..

Pi kent 7 factoren die een belangrijke rol spelen bij het plezier dat jij hebt in je werk. Want als je plezier hebt in je werk dan heb je meer plezier in alles, blijf je vitaler en ga je gemakkelijker met tegenslagen om.

Met Pi krijg je zo bijvoorbeeld inzicht in welke activiteiten je trots maken, maar ook welke activiteiten je juist uitputten. En leer je eigenlijk nog wel in je werk? De wereld om je heen verandert immers zo snel, dat je wel mee zult moeten bewegen.

De 7 factoren en de bijbehorende vragen staan hieronder nog eens voor je opgesomd.

1Eigen keus
Mocht je alleen maar doen wat een ander voor je had bedacht, of kon je helemaal zelf bepalen hoe en wanneer je deze activiteit uitvoerde?

2Vooruitgang
Ben je nu nog veel verder van huis of is dit nu klaar?

3Bestede tijd
Had je te veel / te weinig tijd of kon je in een prettig tempo werken?

4Liep soepel
Had je last van veel gedoe of werkte alles en iedereen mee?

5Energie
Heeft deze taak je helemaal uitgeput of bruis je nu van nieuwe energie?

6Iets geleerd
Hoe leerzaam was deze activiteit? Weet je nu iets meer of kun je nu iets beter?

7Hoe trots
Je hebt deze activiteit nu gedaan of afgerond. Hoe trots of tevreden ben je nu?

Beoordeel je scores

In ‘Scores’ laat de app al jouw Pi-scores zien.

Tik op een score-bol om de activiteiten te zien. Gebruik vervolgens ‘>’ om de bijbehorende factorscores te zien. De staafgrafiek is interactief gemaakt. Tik bijvoorbeeld op de kolom ‘Vooruit’. Je ziet dan voor alle activiteiten hoe je op de factor ‘Vooruit’ hebt gescoord. Bovenin het scherm staan 2 pijltjes. Daarmee kun je de activiteiten sorteren. Op die manier ontdek je welke activiteiten jouw werkplezier versterken. Maar zie je ook welke activiteiten minder opbrengen.

Soms is het verstandig om in te zoomen op een grotere activiteit. De activiteit ‘Vergaderen met het team’ kan je bijvoorbeeld opknippen in:

  • ‘Luisteren naar anderen’,
  • ‘Meediscussiëren over agendapunt 4’ en
  • ‘Verdedigen van mijn voorstel (agendapunt 5)’.

Het alleen maar luisteren naar anderen kost je energie, je wordt er moe van. Meediscussiëren over agenda punt 4 zorgt er voor dat je iets geleerd hebt. Maar de succesvolle verdediging van jouw eigen voorstel maakt je heel trots omdat de hele vergadering heeft ingestemd met jouw voorstel. Op die manier kan je verschillende Pi scores behalen tijdens één en dezelfde vergadering. Zo ontstaat er een genuanceerder beeld van jouw beleving van de vergadering. En per saldo kan het algemene beeld nu veel positiever zijn dan wanneer je alleen de activiteit ‘Vergaderen met het team’ had beoordeeld.

Aan de slag

Lees meer ..

Heb je een factor uitgekozen waar je mee aan de gang gaat? Wat ga je doen en op welke manier? Wat en wie heb je hierbij nodig? Wanneer ben jij tevreden? Zet bij ‘Instellingen’ de coach datum aan. Op die manier maak je een frisse nieuwe start.

Maar wat je ook doet, doe het altijd op een manier die bij jou past.

Veelgestelde vragen

Deze vraag staat er nog niet bij

(maar ik ben heel benieuwd naar het antwoord)
Bericht is verzonden