Bestede tijd

Bestede tijd

Hoeveel tijd heb je aan een taak besteed? Soms denk je ‘Zo, dat ging snel. Sneller dan ik verwacht had.’ Maar aan de andere kant kan iets ook meer tijd kosten dan je vooraf had gepland of van je leidinggevende hebt gekregen. En dan kom je tijd tekort of kan je niet de gewenste kwaliteit leveren. Als je regelmatig het gevoel hebt dat je niet op tijd klaar bent, kan dat werkdruk veroorzaken of teleurstelling. Maar als je teveel tijd hebt en je gaat je vervelen, is dat ook niet prettig.

Past de hoeveelheid tijd die je besteed hebt bij de hoeveelheid werk? Heb jij je werk naar behoren uit kunnen voeren? Hoe tevreden ben jij over je tijdsbesteding?

Tips en trucs

  • Verbeter je voorbereiding: verzamel alles wat je nodig hebt voordat je start.
  • Als je je verveelt, vraag dan eens om een meer uitdagende taak.
  • Zeg eens “nee” tegen een nieuwe taak of “niet nu”.
  • Overleggen gaat efficiënter als je gaat staan.
Mijn werkdagen duurden vaak langer dan ik leuk vond. Mijn scores in de Pi app lieten me zien dat ik vooral laag scoorde bij werkzaamheden waarbij ik creatief moest zijn. Als ik onder tijdsdruk sta, kan ik niet meer goed nadenken. Voor deze activiteiten plan én neem ik nu meer tijd. Ik kom tot slimmere oplossingen en bereik betere resultaten. Daardoor loopt de rest van mijn werk ook sneller.
Past de hoeveelheid tijd die je besteed hebt bij de hoeveelheid werk?
Bestede tijd

Had je meer of minder tijd nodig? En hoe voelt dat? Heb je wel genoeg tijd gekregen?

Kan je je tijd goed indelen?

animationanimation