Hoe Werkt Pi

Bij Pi: Plezier in mijn werk staat jouw werkplezier centraal. Ontdek welke factoren in je dagelijkse bezigheden belangrijk zijn om energiek en met trots te kunnen en blijven presteren.

Pi in 3 stappen

Mensen zijn verschillend. Ook de manier waarop je je werk wilt en kunt doen, is voor iedereen anders. De Pi app is een hulpmiddel waarmee je zelf kunt uitzoeken wat maakt dat jij plezier hebt in je werk, en op welke punten het voor jou beter kan. Meer is zeker niet altijd beter! Het belangrijkste is dat de manier waarop jij werkt, past bij hoe jij bent en wat jij prettig vindt.
Pi geeft geen oordeel. Jij vormt zelf je eigen mening over het beeld dat ontstaat door de Pi app te gebruiken. En jij besluit of je iets wilt (en kunt) veranderen om je werk prettiger te maken.
Hoe meer activiteiten je vastlegt in de app, des te meer inzicht krijg je in je werkplezier. Want als je weet welke factor jouw plezier in het werk het meest beïnvloedt, kun jij gericht je Pi verbeteren.

1 Scoor je activiteiten
  • Wat heb je gedaan vandaag?
  • Benoem je activiteiten.
  • Start de app.
  • Scoor de 7 Pi factoren.

2 Beoordeel je scores
  • Bekijk je scores.
  • Zie je opvallende patronen?
  • Wat gaat goed?
  • Wat kan beter?

3 Aan de slag
  • Welke factor kan beter?
  • Hoe doe je dat?
  • Wat heb je hierbij nodig?
  • Wanneer ben jij tevreden?

1. Scoren doe je zo

In Pi: Plezier in mijn werk leg je je dagelijkse (werk-)activiteiten vast. En je beoordeelt deze activiteiten aan de hand van de 7 Pi factoren. Je kunt een activiteit direct vastleggen. Het voordeel hiervan is dat je alle details nog precies weet. Of je verwerkt één keer per dag alle activiteiten. De app stuurt je automatisch een reminder. Zo sla je geen dag over.

Geef in de app je activiteit een naam. Liefst in 2 woorden: rapport schrijven / medicijnen ronddelen / machine nakijken / les voorbereiden / boodschappen doen.

Beoordeel vervolgens je activiteit aan de hand van de 7 Pi factoren. Je scoort elke factor op een schaal van 1 t/m 5. De uitgangspositie is altijd het neutrale midden. Voelt het goed? Dan schuif je de score naar rechts. Ben je minder tevreden? Kies dan een lagere score. De app rekent jouw Pi score uit.

 

2. Beoordeel je scores

Op de pagina Scores van de app zijn alle scores van al je activiteiten verzameld. Wat valt je op? Zijn er activiteiten die er uit springen? Zijn er factoren die heel goed gaan of juist minder? Herken je al een patroon? Of is het misschien voor een beter inzicht nodig om de activiteiten in kleinere stukjes te verdelen. Zo zie je nog scherper welke factoren je als gunstig of negatief ervaart. Bijvoorbeeld in plaats van “Verzorging van mevrouw A”: Bed verschonen / Ontbijt maken / Cliënt wassen / Behandeling administreren / …. En wat gebeurt er dan als je dezelfde activiteiten scoort voor meneer J?

Wat lijkt nu veel invloed te hebben op jouw Pi? Welke factor wil je zo top houden als hij nu is? En op welke factor wil je verbetering?

3. Aan de slag

Welke factor of factoren heb je uitgekozen om mee aan de slag te gaan. Wanneer ben jij tevreden? En wie of wat heb je nodig om je doel te bereiken. Verbeteren gaat vaak langzaam en met heel kleine stapjes. Kies altijd een manier die bij jou past, want dat werkt het best.

Nu je weet welke Pi factor of factoren je zou willen verhogen, kun je bedenken hoe je dat aan moet pakken. Wat zou je anders willen en wat is daarvoor nodig? Klik hier voor eerste tips en trucs. Kies een aanpak die bij jou past.

Heb je hulp nodig bij het verhogen van je werkplezier? Ga het gesprek maar aan. Het is vaak ook in het belang van díe persoon dat jij je werk met meer plezier kunt doen!

Bedenk ook wanneer jij tevreden bent. Zo kun je doelgericht verbeteren. En realiseer je dat verbetering soms langzaam gaat of met kleine stapjes. Dat is niet erg, zolang je maar vooruitgang kunt zien in je werkplezier. Verbeteren is immers ook een activiteit die Pi moet zijn!

Heb je meer hulp nodig? Neem dan contact met ons op.
We wensen je succes en veel Pi in je werk!

De 7 factoren van Pi

Lees meer ..
Hoeveel plezier heb jij in je werk? Dat wordt beïnvloed door 7 factoren. Ontdek hoe deze 7 Pi factoren voor jou werken en hoe je ze kunt bijsturen.

animationanimation